torsdag 22 oktober 2009

Leilas sega kladdkaka


Det är dags att prova ett nytt recept till helgen. Kladdkaka sätter sig fint på höfterna även om man väl inte direkt är rädd att falla ur formen så kan det bli ett bra projekt med barnen.
Tindra har dessutom redan lyckats att få mig att lova att det skall bli både brodering ( för första gången i hennes liv ) samt pyssel med pärlplattor och vattenfärger. Jag är en upptagen kvinna i helgen.
Dessutom blir det bio med middag, möte med islandshästar, kräftkalas samt Djungelparty!!!
Nu håller vi alltså tummarna för att Rasmus feber skall lägga sig.

Leilas sega kladdkaka

50 g smör
2 st ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
0.5 dl matolja
2.5 dl vetemjöl
4 msk mörk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
50 g mörk kvalitetschoklad 70%


Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
2. Smörj och bröa en form med löstagbar botten.
3. Vispa ägg och socker poröst.
4. Rör ner smör och olja i äggsmeten.
5. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och vänd ner i smeten.
6. Häll smeten i formen och strö över grovt krossade chokladbitar.
7. Grädda kakan i cirka 30 minuter. Pudra med florsocker och servera med lättvispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar