fredag 18 september 2009

Currysoppa med svart trumpetsvamp


Antal portioner: 10


20-24 svarta trumpetsvampar eller annan svamp
2 msk smör
2 msk matolja
4 st finhackade gula lökar
2 msk curry
4 tsk gurkmeja
1 l svampbuljong
1 l hönsbuljong
6 dl vispgrädde
2 tsk rödvinsvinäger
salt


Gör så här
1. Rensa svampen och dela de största på längden. Fräs svampen i hälften av smöret och oljan. Ställ undan så länge.

2. Fräs lökhacket i resten av smöret och oljan under omrörning tills det får fin färg och börjar dofta gott. Strö över curry och gurkmeja och fräs ytterligare ett par minuter.

3. Häll på buljong och låt sjuda under lock i 20 minuter.

4. Häll i grädde och vinäger. Tillsätt svampen. Låt sjuda i ytterligare cirka 20 minuter under lock, tills svampen mjuknat.

5. Smaka av med salt. Servera soppan i varma skålar eller sopptallrikar, eventuellt med svampen vid sidan om på en assiett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar